Sådan skåner du dine fliser, når du renser dem

Mand der renser fliser
Sådan skåner du dine fliser, når du renser dem
Henrik Andersen
-
03/03/2023
-

Det kan være en udfordring at rense fliserne på terrassen, hvis du ikke vil ødelægge overfladen – og det er du naturligvis ikke interesseret i. Derfor kan det være en god idé at sætte dig ind i, hvordan du er mest skånsom overfor fliserne, når du renser dem, så du sikrer dig, at de bevarer deres smukke udseende.

Brug skånsomme rensemidler

Når du skal rense dine terrassefliser, så har du valget mellem rengøringsmidler, der indeholder strenge kemikalier og dem, der ikke gør. Det er en god idé at vælge de mere skånsomme rensemidler, selvom de ikke nødvendigvis er lige så effektive, men de er mere skånsomme over for dine fliser.

Herudover bør du også undgå at bruge en grov børste, når du skal rense fliserne, fordi det kan risikere at beskadige overfladen. Det samme gør sig gældende, når du anvender en fliserenser-maskine. Her bør du altid vælge den bedste fliserenser, der går under betegnelsen ‘patio cleaner’, så du er sikker på, at flisernes overflade ikke tager skade.

Test på en lille overflade, før du går i gang

Inden du går i gang med at rengøre alle dine fliser, er det altid en god idé at teste rengøringsmidlet på en lille overflade først, så du ikke ender med at beskadige alle fliserne, hvis det skulle vise sig, at de ikke kan tåle rengøringsmidlet. På den måde får du mulighed for at kontrollere, om midlet vil beskadige dine fliser eller farve dem.

Samtidig bør du altid bruge varmt vand til at rense dine fliser, da det kan hjælpe med at løsne snavs og pletter. Vær dog forsigtig med at bruge for varmt vand, da det kan beskadige nogle typer fliser. Efter du har rengjort dine fliser, skal du tørre dem af med en tør klud eller et håndklæde, så du fjerner overskydende vand og undgå vandpletter.

Det gælder dog ikke alle typer af fliser, da nogle eksempelvis terrassefliser godt kan tåle at blive våde, uden de tager skade. Det er bare vigtigt, at du fjerner rengøringsmidlet, så det ikke risikerer at ætse eller misfarve overfladen på fliserne, så de ender med at se anderledes ud, end de gjorde, da de var nye.

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!